Kinderwagen

Wanneer moet de kinderwagen worden omgebouwd tot buggy?

De vraag wanneer een kinderwagen moet worden omgebouwd tot buggy/kinderwagen is niet over de hele linie te beantwoorden. De timing is afhankelijk van de grootte van je baby. Als het bad te klein wordt, kan de kinderwagen worden omgebouwd. Voorzichtigheid is echter geboden: dit is meestal niet het moment waarop uw baby zelfstandig rechtop kan zitten. Van de kinderwagen tot de sportwagen Een combi-kinderwagen kenmerkt zich door het feit dat de kinderwagen kan worden omgebouwd tot een zogenaamde sportkinderwagen.

De kinderwagen, bijvoorbeeld een dubatti kinderwagen, zelf wordt gebruikt vanaf de geboorte van je baby. In de auto wordt een reiswieg/reiswieg geplaatst. Deze kun je gebruiken tot je baby te groot is of rechtop kan zitten. Als je mus te groot is voor het bad of al rechtop kan zitten, kun je je kinderwagen ombouwen tot een kinderwagen. In principe zitten de kleintjes dan in een buggy. Als het bad te klein is geworden en je baby niet zelfstandig rechtop kan zitten, moet het achterbed plat worden gezet. Om deze reden is het raadzaam om er bij het kopen van een kinderwagen voor te zorgen dat dit tijdens de ombouw mogelijk is.

Als je baby nog niet rechtop kan zitten

Er zijn talloze getuigenissen van moeders online. Terwijl een moeder meldde dat ze haar kinderwagen na 7 maanden ombouwde, leerde een andere moeder dat ze de kinderwagen pas na een jaar ombouwde tot een buggy. De reden hiervoor is in beide gevallen dezelfde: het bad was te klein. Toch benadrukken ze dat er rekening moet worden gehouden met het ontwikkelingsstadium van het kind. Zo kon de 7 maanden oude baby nog niet zelfstandig rechtop zitten. Het is daarom belangrijk dat de buggy naar achteren gericht kan worden. De achterkant van de buggy moet vlak zijn zodat de allerkleinsten geen rugletsel oplopen.

Als je baby zelf rechtop kan zitten

Als je muisje daarentegen op het moment van de ombouw alleen rechtop kan zitten, kan de rugleuning ook iets worden gekanteld. Het is ook mogelijk dat je baby rechtop kan zitten zonder dat het badje te klein is. Er moet dus een onderscheid worden gemaakt tussen de grootte en de vaardigheden van de kleintjes. Leeftijd is van secundair belang.