Airfryer

TOP 5 De beste Airfryers

Het meeste uit een maaltijd halen, hangt soms niet alleen af ​​van het recept, maar ook van het apparaat dat wordt gebruikt om de maaltijd te bereiden. Hoe zit het met het bakken van een krokantje zonder olie? Dat is slechts een van de vele dingen die een heteluchtfriteuse kan doen. Een vetvrije heteluchtfriteuse is een veelzijdig keukenapparaat dat geschikt is voor mensen die hun gezondheid waarderen en ook geven om wat ze eten. De heteluchtfriteuse bakt een heerlijke maaltijd met weinig of geen olie, waardoor het een zeer zuinige machine is. Het helpt u geld te besparen dat u anders zou hebben besteed aan het kopen van olie. Ook blijkt dat de maaltijden caloriearm vet bevatten, waardoor je gezondheid verbetert.

Voordelen van frituurpannen zonder vet

Vanuit medisch oogpunt zou het consumeren van een grote hoeveelheid olie kunnen leiden tot de vorming van cholesterol in de bloedvaten, wat op zijn beurt zou leiden tot hoge bloeddruk en andere ongewenste ziekten. Een ander pluspunt van het apparaat is dat iedereen het kan gebruiken, ongeacht leeftijd, geslacht of etniciteit. Tieners, drukke moeders, studenten, grootmoeders en vele anderen kunnen dit apparaat gemakkelijk zonder veel begeleiding gebruiken of bedienen. De friteuse past in elke hoek of kast in de keuken. Een gewone heteluchtfriteuse is ongeveer 30 cm hoog en kan gemakkelijk in de voorraadkast worden opgeborgen wanneer hij niet wordt gebruikt. In tegenstelling tot andere heteluchtfriteuses, waarvan het lage olieverbruik het eten een ongewenste smaak geeft, gebruiken frituurpannen slechts een kleine hoeveelheid olie en produceren ze toch een lekkerder en krokantere maaltijd.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een airfryer?

Met de komst van technologie wordt de aanschaf van een airfryer essentieel. Het maakt niet alleen het werk gemakkelijker, het maakt de keuken ook schoner. Houd er echter rekening mee dat niet alle heteluchtfriteuses geschikt zijn voor eigen gebruik; daarom is het noodzakelijk om een ​​paar criteria in overweging te nemen alvorens te beslissen over een dergelijke friteuse. Hier zijn een paar dingen om in gedachten te houden.

Grootte

Grootte is een cruciaal punt om te overwegen bij de aankoop van een heteluchtfriteuse. Enkele vragen die u moet stellen zijn:

  • Hoe groot is je familie?
  • De capaciteit van het voedsel dat u op een dag bereidt?
  • Hoe vaak ontvangt u gasten?
  • Hoe groot is uw keukenruimte?

Uw antwoorden op deze vragen zouden van invloed moeten zijn op uw beslissing welke heteluchtfriteuse u gebruikt. Terwijl sommigen wat meer voedsel aankunnen, neemt een traditionele friteuse slechts ongeveer 2 kilo voedsel in beslag. Daarom moet u er zeker van zijn dat het geschikt is voor de hoeveelheid voedsel die u kookt.

De kenmerken en de prestaties

De kenmerken van een heteluchtfriteuse zeggen veel over de flexibiliteit en het gemak van het apparaat tijdens gebruik. De timer bepaalt bijvoorbeeld of het eten knapperig of zacht zal zijn, aangezien het bepaalt hoe lang het eten gaar wordt. Temperatuurregeling is ook een ander belangrijk kenmerk dat een heteluchtfriteuse moet hebben; het bepaalt of het voedsel langzaam of snel kookt. Als de temperatuurregeling niet instelbaar is, kan het apparaat ongeschikt, ongekookt voedsel produceren. Evenzo kunnen bepaalde heteluchtfriteuses twee verschillende soorten voedsel tegelijkertijd bereiden. Het is dus mogelijk om hier vis te koken en daarna frites aan een andere kant te bakken. Deze functie is geweldig voor diegenen die graag meerdere taken tegelijk uitvoeren, maar voor mensen die slechts af en toe frites frituren, is dit misschien niet zo belangrijk. Een ander essentieel kenmerk is de pauze-instelling; deze functie is niet op alle typen heteluchtfriteuses beschikbaar. Hierdoor kun je je chip omdraaien zonder dat je de temperatuur hoeft te veranderen. Ook de prestatie van een airfryer moet in overweging worden genomen, want deze bepaalt wat er met het apparaat kan worden gebruikt.

Gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden

Het hebben van een keukenapparaat dat moeilijk schoon te maken is, is bijna een verspilling van tijd en geld. Het is het beste om na elke kookronde te controleren of het apparaat een mand heeft die niet moeilijk schoon te maken is. Heteluchtfriteuses die aan de binnenkant gecoat zijn, zijn gemakkelijker schoon te maken dan de ongecoate. Controleer ook de bruikbaarheid. Sommige friteuses hebben een ingebouwd oliefiltersysteem, terwijl andere een handmatige extractie of filtering van de olie vereisen.

Welke kiezen?

Wat is de beste airfryer? Kijk in onze top 5 voor de beste 5 airfryers van dit moment.