smoothies

Smoothies: hoe u de juiste blender kunt vinden

In het koude seizoen zweren velen bij zelfgemaakte vitaminebommen. Vers bereide smoothies zouden het immuunsysteem moeten stimuleren en het lichaam van belangrijke voedingsstoffen voorzien. Als het echter om het maken van gezonde sappen gaat, is de juiste keukenmachine essentieel. Smoothie-experts zijn ervan overtuigd dat fruitcocktails alleen met de juiste staafmixer gemaakt kunnen worden. Maar hoe herken je goede apparaten? Wie een nieuwe smoothiemaker koopt, kan kiezen uit talloze modellen.

De belangrijkste tip klinkt simpel, maar is cruciaal voor het maken van de juiste keuze: Bedenk van tevoren waarvoor de mixer gebruikt gaat worden. Als je bijvoorbeeld noten wilt hakken of ijs wilt crushen, heb je een hoge snelheid en een stabiele bak nodig. Als u soepen pureert, moet u van tevoren controleren of er warm voedsel in de bovenste beker mag. Lees ook aandachtig de gebruiksaanwijzing van de fabrikant. Hier wordt waardevolle informatie over de functionaliteit van het apparaat verborgen. Sommige blenders mogen bijvoorbeeld maximaal een minuut draaien. Vaak is dat niet genoeg. Als ze langdurig worden gebruikt, bestaat het risico op oververhitting van het apparaat. Dit is niet alleen gevaarlijk, het verkort ook de levensduur van de keukenhulp.

Pas op voor veiligheidsrisico’s Over het algemeen zijn vragen over productveiligheid een belangrijke zorg voor ons als testinstituut. Hier moet u als consument ook op letten. Mixers met een vermogen van meer dan 1.500 watt zijn bijvoorbeeld vaak behoorlijk luid. Sommigen van hen hebben een geluid tot 90 decibel, wat overeenkomt met een voorbijrijdende vrachtwagen. Omdat je naast het apparaat staat om het te bedienen, moet een goede mixer rustig werken. Bovendien moet een mixer automatisch uitschakelen of helemaal niet starten als het deksel open is. Anders is er een hoog risico op letsel, vooral als er kinderen in het huishouden zijn.

Reviews bieden oriëntatie

85 procent van de consumenten laat zich bij het kopen van elektrische huishoudelijke apparaten leiden door test- en kwaliteitszegels. We kwamen er onlangs achter in een representatieve enquête. In geen enkele andere productgroep zijn keurmerken belangrijker. Testzegels kunnen eigenlijk een hulpmiddel zijn bij de besluitvorming. Maar let op de juiste symbolen. De bekende CE-markering is bijvoorbeeld geen keurmerk in de ware zin van het woord. Hierop volgt in de regel geen keuring door een onafhankelijke keuringsinstantie. In plaats daarvan verzekert de fabrikant alleen de naleving van de toepasselijke vereisten in de vorm van een eigen verklaring.

De CE-markering zelf is dus geen kwaliteitslabel of keurmerk, maar eerder een administratief keurmerk. Aan de andere kant raden we bijvoorbeeld het GS-keurmerk aan, dat staat voor geteste veiligheid en uitgebreide controle door een onafhankelijk testlaboratorium. En ook voor ons eigen zegel – SGS-TÜV Saar “gekeurd product” – moeten elektrische apparaten strenge tests doorstaan. Hun bruikbaarheid wordt getest, ongewenste vervuilende stoffen worden opgezocht en de veiligheid wordt gecontroleerd.