Eletrische Boiler

Mijn elektrische boiler druipt! Wat kan ik doen?

Het is nu zaak om snel de oorzaak van het lek te achterhalen. Allereerst een belangrijk stuk informatie. Een druppelende elektrische boiler is niet noodzakelijk defect of kapot, of een druppelende veiligheidsklep is zelfs een gewenst proces tijdens het verwarmingsproces.

Waar komt het gelekte water vandaan?

  • Van binnenuit de elektrische ketel?
  • Een lekkende verbindingslijn?
  • Van het veiligheidsventiel van de accumulatoraansluitset?

Water ontsnapt uit de binnenkant van de elektrische boiler

De de exacte locatie van het lek / waterlek kan niet worden bepaald?

Er is in ieder geval een dreigend gevaar, hier moet zeker een specialist worden ingeschakeld. Houd er rekening mee dat de elektrische ketel onder volledige waterdruk staat en dat de elektrische ketel doorbreekt naar één enorme waterschade in het gebouw. Als de elektrische ketel een eigen afsluiting heeft, sluit dan onmiddellijk af. Als je het gebouw moet verlaten en er is geen aparte slagboom voor de elektrische ketel, dan wij raden u aan de hoofdafsluiter te gebruiken.

Water ontsnapt uit de flens (uit de verwarmingsstaven)

Ook hier raden wij u aan een specialist te raadplegen. Dezelfde gevaren bestaan ​​op punten van waterlekkage zoals hierboven beschreven, dus we raden ten zeerste aan om de watertoevoer hier te onderbreken, vooral als Jij gaat naar buiten. Water ontsnapt uit een lekkende aansluitleiding: In principe raden we dezelfde procedure aan als beschreven onder “lekkende elektrische boiler”.

Het vervangen / repareren van een lekkende elektrische ketelaansluitset is echter veel eenvoudiger dan een complete elektrische ketelvervanging en daardoor ook veel goedkoper. Er druppelt water uit de veiligheidsklep: Hierbij moet onderscheid worden gemaakt: druipt het altijd of alleen als de elektrische boiler aan het opwarmen is? Omdat een elektrische boiler een gesloten is Als de container dat is, neemt het volume en de druk van het water toe wanneer het wordt verwarmd. Deze “overdruk” moet – om schade te voorkomen – worden omgeleid via een veiligheidsklep. De veiligheidsklep zit in de Zogenaamde elektrische ketelaansluitset is geïntegreerd en moet dus druppelen tijdens het verwarmingsproces. Maar als het permanent is (Dus ook als de elektrische boiler niet verwarmt) druppelt of loopt, dan is deze meestal defect en moet deze direct vervangen worden.