Amsterdam

Amsterdamse tips – dit maakt uw verblijf onvergetelijk

Centrum

Als je goed wilt winkelen, ben je in Amsterdam aan het goede adres. Ik kan niet echt een winkel bedenken die daar niet bestaat. De winkels zijn allemaal centraal gelegen en te voet bereikbaar. We waren er echter niet om te winkelen en keken alleen in de ene of de andere winkel.

De grachten vormen het historische stadsbeeld van Amsterdam. De grachtengordel staat sinds 2010 zelfs op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Eigenlijk vermijd ik typisch toeristische dingen, maar aangezien we allemaal een gratis rondvaart hadden met de I amsterdam-kaart, hebben we die natuurlijk ook gebruikt. Met een kleine boot was het ongeveer een uur door de vele grachten. En het was helemaal niet slecht, behalve dat er geen koffie was, maar een goed en mooi overzicht van de stad.

Anne Frank Huis

Haar dagboek en haar gezicht zijn over de hele wereld bekend. Het Anne Frank Huis is een museum aan de Prinsengracht dat aan haar is gewijd en haar geschiedenis levend houdt. Anne Frank moest tijdens de Tweede Wereldoorlog onderduiken omdat ze als jood door de nazi’s werd vervolgd. Van 1942 tot 1944 woonde ze in het achterhuis, dat deel uitmaakt van het museum. De ingang van hun schuilplaats was een verplaatsbare boekenkast. Ook het origineel van haar dagboek is in het museum te vinden. Duizenden bezoekers komen elke dag naar het populaire huis – dus vroeg boeken is zeker aan te raden.

Museumplein

Er zijn meer dan 70 musea in Amsterdam, wat betekent dat de stad de grootste dichtheid aan musea ter wereld heeft. De belangrijkste bevinden zich op het Museumplein (ook wel Museumplein genoemd), het museumdistrict van de stad – vooral het Rijksmuseum, maar ook het Van Gogh Museum, het Stedelijk Museum en het Diamantmuseum. Als u de tijd tussen bezoeken aan het museum wilt doorbrengen, kunt u bij mooi weer ontspannen op de weilanden.

Rijksmuseum

Dit rijksmuseum aan het Museumsplein is de populairste attractie van Amsterdam. Meer dan 8.000 kunstvoorwerpen in 80 zalen vertellen de geschiedenis van het land van toen tot nu, waaronder de beroemde Nachtwacht, Rembrandts beroemdste schilderij ter wereld en nog veel meer – er is gegarandeerd voor elk wat wils.

Bloemenmarkt

De drijvende bloemenmarkt is de bekendste markt in het stadscentrum. Het is gelegen aan de Amsterdamse Singel en bestaat al sinds 1862. De markt biedt niet alleen planten, verse bloemen en bloembollen, maar ook een goede selectie typisch Hollandse souvenirs. De marktkramen zijn gehuisvest op vaste boten en zijn dagelijks geopend (ma-za 9.00-17.30 uur, zo 11.30-17.30 uur).

Vondelpark

We hadden geluk. Onze accommodatie bevond zich direct aan het Vondelpark en dus konden we snel deze populaire attractie van Amsterdam bereiken.Het park is de bekendste en grootste van de stad en is niet alleen populair bij toeristen, maar vooral bij de lokale bevolking die jogt, basketballen en skaten. hier of doe andere sporten. Soms ontmoeten hele groepen zelfs een trainer op de wei. Er is ook een openluchttheater, diverse caf├ęs en restaurants. Een echt resort midden in de stad!

Meer recreatie en evenementen

Vanzelfsprekend is er nog veel meer te doen in Amsterdam, en in de rest van ons prachtige landje. Helaas is Nederland niet het goedkoopste land, en vooral veel evenementen en dagjes uit zijn in Nederland erg duur.

Een goedkoop dagje uit met gezin is beste wel lastig. Daarom adviseren wij de aanschaf van de kortingskaart van nappas.nl, een kortingskaart voor een goedekoper dagje uit met het gezin, of met vrienden.

Deze kortingskaart heeft bijvoorbeeld ook de mogelijkheid voor korting dierentuin, en dat kan in een stad als Amsterdam natuurlijk erg leuk zijn met kinderen.